Feest. 18 maart 18 jaar

3 maart 2018

We vieren een feestje!

Op zondag 18 maart is het 18 jaar geleden dat ik mijn winkel en galerie ben gestart. Dat is toch een reden voor een feestje!

Na onze start in het jaar 2000 in Nuenen op het Aardappeleterssteegje ben ik na nog een tussenstop op de Vincent van Goghstraat, ook in Nuenen, terecht gekomen op het Catharinaplein in Eindhoven. Zeven jaar later zijn we tijdelijk op de Elzentlaan neer gestreken en nu zitten we alweer anderhalf jaar in het Koetshuis van de Pastorie aan de Hoogstraat.

Hier gaan we oud worden zeggen we…
Hier klopt alles en ben ik weer meer goudsmid en ontwerper. Het is hier heerlijk ontwerpen, maken, klanten ontvangen en exposities inrichten.

18 maart     18 jaar     18 ringen

Deze terug komende “18” inspireerde mij tot het ontwerpen van 18 ringen binnen
één thema; het thema oneindigheid, een liggende “8”, of wel:

De lemniscaat

Het eind resultaat bestaat uit 18 zilveren ringen. Daarna heb ik er één uitgezocht en uitgevoerd in 18 karaat goud. De foto geeft je alvast een idee.

De manier van werken bij deze serie was duidelijk een andere dan ik doorgaans hanteer.
De Lemniscaat en het proces vormen weliswaar het heldere concept dat ten grondslag ligt aan deze serie maar daarna zijn de ringen tijdens het werk ontstaan door “trial en een beetje error”. Eigenlijk was het een doorlopend ontwerpproces. Het resultaat is een selectie van 18 uitkomsten van hetzelfde proces. Ik heb me laten verrassen door wat ik al doende tegenkwam en heb onderweg erg genoten van het proces .

Ik nodig je van harte uit naar deze nieuwe serie ringen te komen kijken.
Dan kunnen we toasten op onze volwassenheid, zondag 18 maart tussen 12 en 17 uur.

Met warme groet, Cecile, Paulus en Birgid

Zo vind je ons

Google toont helaas de laatste tijd verwarrende informatie, een foto van de entree van onze buren op 301A.

Voor mensen die ons nog niet gevonden hebben op de nieuwe locatie: Je vind ons in de tuin van de Pastorie, Hoogstraat Nr 301. Dat is rechts achter de Pastorie, in het witte gebouwtje met aanbouw, beschermd door de grote beuk zoals te zien op onderstaande foto.

De oranje sta-tafel is zichtbaar als we er zijn.


Naar nieuwsarchief