Laat een nieuw sieraad maken van goud dat je niet meer draagt

Laat ook een nieuw sieraad maken van jouw goud.

Een nieuw sieraad maken begint met het samen kijken naar wat er aan goud is meegenomen. Vaak gaat het om sieraden die een lange tijd geleden zijn gekregen en die nu uit de mode zijn, of op een of ander manier niet meer passen. Meestal zijn ze gedragen, versleten of soms zelfs kapot. Sieraden die nog heel, mooi gemaakt of goed ontworpen zijn smelten we natuurlijk liever niet om!

Het gewicht is belangrijk om te kunnen bepalen wat er van gemaakt kan worden. Er kan altijd goud aan worden toegevoegd maar dat heeft meestal niet de voorkeur. Wel hebben we altijd wat meer goud nodig dan dat het uiteindelijke sieraad gaat wegen.

Als dit duidelijk is maken we een keuze om er een collier, ring of armband van te maken. Samen bekijken en passen wij verschillende opties. Belangrijk is dat je wordt aangetrokken door mijn stijl van ontwerpen. Je kunt kiezen uit sieraden uit mijn collectie, of er kan een sieraad speciaal voor je ontworpen worden. Soms maken we eerst nog een model in zilver om nog een beter in beeld te krijgen.

De prijs in natuurlijk zeer afhankelijk van het uiteindelijke product, maar algemeen kun je zeggen dat een sieraad in goud op deze wijze gemaakt start met een bedrag van € 500.- Natuurlijk zonder toevoeging van materiaal of edelstenen!

Vertrouwen is een sleutelbegrip in dit hele proces. Tenslotte sta je me toe om jouw sieraden, of de sieraden van je dierbare om te smelten, en er iets nieuws van te maken waar je weer jaren plezier van kunt hebben!

Heb je interesse? Kijk dan eens naar mijn werk, of kom langs bij in onze winkel in Eindhoven.

 

Een Helix ring en Lidwine collier voor Nelleke

 

Nelleke had enkele sieraden van haar moeder die ze zelf niet zou dragen. Een prachtige gelegenheid om de sieraden om te zetten naar iets passends waar ze wel blij mee zou zijn.

Dat het een ring zou worden was direct helder, maar er was zoveel goud dat we daarnaast ook nog een collier konden maken. De ring HELIX uit mijn collectie vond ze heel mooi. Ze koos voor de helix met een prachtige rechthoekige groene toermalijn.

Voor het collier koos ze voor Lidwine. Dit valt wat luchtig en niet te dicht om de hals. Wat goed bij haar en haar blonde krullen past. Dit collier kan al gemaakt worden met 10 gram goud, maar omdat ze meer goud had hebben we besloten het allemaal te gebruiken. Daarmee werd haar collier wat zwaarder en meer zichtbaar op de huid.

Deze ring heeft ongeveer € 1250,- gekost. De prijs is zeer afhankelijk van de edelsteen! Het collier kost ongeveer € 500,-

Interesse? Kom langs in onze winkel in Eindhoven

Je kunt gewoon binnenlopen tijdens onze openingstijden. Op afspraak kun je ook buiten de openingstijden langskomen.

Hoogstraat 301
Eindhoven
040 - 283 26 20
info@cecilevaneeden.nl

Do / Vr10:00 – 18:00
Zaterdag10:00 – 17:00
Andere momenten op afspraak.