Spotlight juni: Paulus van Leeuwen

Do 12 juni 2014 - Za 5 juli 2014

spotlightjunidarknotitle

Op donderdagavond 12 juni willen wij met jullie om 18 uur een toast uitbrengen op de allernieuwste horloge projecten van mijn echtgenoot Paulus van Leeuwen voor zijn eigen merk ” QUANTUZ “

OVERZICHT
Daarbij is er ook een mooi overzicht te zien van al zijn eerdere horloge ontwerpen vanaf 1984. De horloges van Paulus kenmerken zich door eenvoudige basisvormen in rake verhoudingen en altijd met een subtiele ” touch ” in de vormgeving. Mede door de aandacht voor detaillering en afwerking verkrijgen de horloges hun aantrekkingskracht.

SHADES OF GREY
het eerste horloge project na een pauze van 5 jaar. Het betreft een collectie horloges in liefst 16 verschillende gedempte kleurstellingen. De horloges zijn uitgevoerd in kleur-geanodiseerd aluminium en hard-PVD-gecoat roestvrij staal. Altijd voorzien van een krasvaste saffier en Zwitsers binnenwerk.

3D GEPRINTE HORLOGES
Paulus is recentelijk bezig met de ontwikkeling van horloges met de nieuwste 3D print technieken voor roestvrij staal en titanium. Deze technieken zijn niet eerder op dit niveau voor de productie van horlogekasten ingezet. De technieken bieden een grote flexibiliteit in vormgeving en openen dus een geheel nieuw idioom. Daarmee vormt het voor Paulus de uitdaging om horloges te ontwerpen die met conventionele technieken niet gerealiseerd kunnen worden en gelijktijdig het inmiddels gebruikelijke ” 3D-spektakel ” daarbij te vermijden.
We tonen de eerste resultaten van modellen in titaan die vooralsnog gelimiteerd en genummerd worden aangeboden.
Ontwikkelingen in keramiek en goud gaan volgen.

Deze expositie duurt van 12 juni tot en met zaterdag 5 juli.
Ik verheug me op grote belangstelling donderdagavond 12 juni en daarna.

www.quantuz.com

 

IMG_1901Transparant IMG_1905Transparant IMG_1907Transparant


Naar expositie overzicht