Spotlight December Claude Chavent en Birgit Laken

Zo 7 december 2014 - Wo 31 december 2014

We tonen het werkelijk unieke werk van twee sieraadontwerpers. Claude Chavent uit Montpellier in Frankrijk en Birgit Laken uit Haarlem, Nederland.

74f8b1b8-3ae6-4035-8fec-a29e9d6dc4d6922c28c7-fbce-4a9e-af51-38f3c0881ec0

 

Claude Chavent is de meester van de sieraden en metalen objecten met het bekende “trompe l’oeil” effect.
Claude Chavent heeft onlangs aangekondigd te stoppen met het ontwerpen en  maken van sieraden en zich uitsluitend toe te leggen op het maken van zijn “sculptures”.

Desondanks heeft hij ons in de gelegenheid besteld om nog éénmaal een mooie overzichtstentoonstelling van zijn sieraden te verzorgen. Wat we gaan laten zien zijn onder meer broches en hangers waarbij door divers materiaalgebruik of de richting in de structuur van het object de kijker op het verkeerde been wordt gezet. Geheel vlak of met een klein diepteverschil hebben de sieraden en objecten een enorme 3D werking.

Daarnaast tonen we een aantal van zijn prachtige stalen wandobjecten. Laat de kans om dit werk te bezichtigen en te kunnen aanschaffen niet voorbij gaan!

Birgit Laken Broches 2014 Animaled serie Foto op mdf acryl lak hxb 100x75 60x95mmIMG_2243bb 2

 

Het werk van Birgit bewonder ik al lange tijd. In 1980 was ze op mijn verzoek één van de gecommitteerden bij mijn eindexamen aan de Gerrit Rietveld academie. 

Haar werk is bijzonder helder, krachtig en subtiel en werkelijk “vorm”-gegeven. Zij werkt in thema’s die zeer divers zijn, maar waarbij altijd weer haar handschrift zeer herkenbaar blijft. Birgit Laken woont en werkt in Haarlem.

Het werk van Birgit is te vinden in vele buitenlandse musea en galeries.
Wij zijn blij dat we dit werk deze maand met jullie mogen delen.

www.klimt02.net/jewellers/birgit-laken


Naar expositie overzicht