Jochen Thiele, Sita Falkena & Leonie van Santvoort

Zo 2 september 2018 - Za 13 oktober 2018

Vanaf 2 september laten wij 6 weken werk zien van Sita Falkena, Jochen Thiele & Leonie van Santvoort. De opening van de expositie vindt plaats op zondag tussen 15.00 uur en 17.00 uur.

 

Johen Thiele

Jochen is een collega goudsmid en ontwerper uit Dordrecht met wie ik samen in München heb geëxposeerd. Jochen maakt sieraden op het grensvlak van traditioneel en eigentijds met gebruik van materialen zoals parels briljant en kleursteen. De uitkomst daarvan is altijd fris en verrassend….en héél draagbaar.

“Een van de mooiste aspecten van het goudsmeden is dat ik emotie een vorm mag geven” aldus Jochen. “In ieder sieraad zit emotie, het geluk van het huwelijk, het verdriet van het verlies van een dierbare.”

Sita Falkena

Sita en ik hebben samen op de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam gestudeerd, je kunt dus wel zeggen dat we elkaar al heel lang kennen. Ik ben heel blij dat ik jullie haar nieuwe werk kan tonen in onze galerie.

Onderstaand haar eigen toelichting:

“Indigo”

Op dit moment zijn oude Afrikaanse muziekinstrumenten voor mij een onuitputtelijke
bron van inspiratie, met name de kleinere instrumenten die op het lichaam gedragen werden.

Zij werden gebruikt als dansattribuut om ritme te benadrukken bij ceremoniële, religieuze en genezingsrituelen door hoogwaardigheidsbekleders, priesters, genezers en tovenaars.
Ook hadden zij een functie als signaalinstrument tijdens oorlogen, als afweer tegen boze geesten en als tekens van waardigheid.

De instrumenten werden gemaakt van metaal in combinatie met plantaardig materiaal zoals kalebassen, palmblad, hout, bamboe, gedroogde zaaddoppen en pitten en dierlijk materiaal zoals vlindercocons, schildpad, koeienhuid, slangenhuid en staarten van dieren.

Mijn nieuwe werk is een zoektocht naar vrijheid in gebruik van materiaal en techniek, waarbij ik mij steeds weer verwonder, verras, ontroer, worstel en nieuwe inspiratie opdoe.

sita falkena juni 2018

Leonie van Santvoort

Ik ontmoette Leonie nog niet zo lang geleden tijdens een expositie in het Apollohuis in Eindhoven waar we beiden als exposant aan deelnamen. Leonie maakt prachtige fijngedetailleerde wandobjecten die ik, toen ik ze voor de eerste keer zag, direct als “broches voor aan de wand” heb gezien. Nu maak ik jullie deelgenoot van dezelfde ervaring. Hoe groot en klein aan elkaar verwant kunnen zijn.

Naar expositie overzicht