Expositie Tanzo en Dick Snijders

Zo 7 mei 2017 - Vr 30 juni 2017

Van 7 mei tot eind juni laten wij werk zien van TANZO en Dick Snijders.

Tanzo

Deze keer tonen we het prachtige goudsmeedwerk van Eveline Koelega en Vincent Petersen, samenwerkend onder de naam TANZO.
Ze combineren goud en edelstaal met briljant en parel. Mede door de perfecte verwerking leidt dit tot verassend frisse resultaten.
Hun gezamelijke winkel en atelier “ANELLO EDELSMID“ bevindt zich in Amersfoort sinds 2002. Wij hebben Eveline en Vincent leren kennen tijdens onze gemeenschappelijk acties in het buitenland en onze presentatie in Munchen .

Dick Snijders

Het grafische werk van Dick Snijders werd ons aangerijkt door een klant-kennis-collega. Direct vonden Paulus en ik dit interessant en boeiend werk en zeer de moeite waard om met jullie te delen.
Na een bouwkunde-opleiding (TUE) volgde Dick Snijders gedurende twee jaar tekenlessen aan de Rijksacademie in Amsterdam. Een leermeester vond hij in de beeldhouwer/schilder Jean Touret in Blois, bekend onder meer door het altaar in de Notre Dame.
Hoofdthema in het werk van Snijders is het landschap. De rivier de Maas is lange tijd een belangrijke bron van inspiratie geweest, eerst in de Bommelerwaard, later in Noord-Frankrijk.
Sinds 2004 verblijft hij steeds meer in Senegal, waar men hem “Téosor” doopte. Naast het atelierwerk houdt hij er van er op uit te trekken en het West-Afrikaanse leven te ontdekken, een fototoestel bij de hand.
Wij tonen nu eerder werk, te weten de meest geabstraheerde landschappen van de periode tot 2010 omdat dit ons zelf het meest aanspreekt.


Naar expositie overzicht