Binnenstebuiten-Buitenstebinnen

Zo 12 november 2017 - Za 6 januari 2018

Expositie Guus Koenraads, Margo Nelissen & Maria van Kesteren

Vanaf zonder 12 november hebben we een prachtige eindejaars expositie met grafiek van Guus Koenraads, sieraden van Margo Nelissen en hout draaiwerk van Maria van Kesteren.

De officiele opening zal in aanwezigheid van de kunstenaars om 15.00 uur worden verricht door kunsthistoricus Sofie Gobits van Beek. U bent welkom vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur.

Na de geslaagde tentoonstelling met meer dan 200 broches van ongeveer 40 goudsmeden maken we nu plaatst voor het werk van 3 zeer verschillende kunstenaars.

Beeldend kunstenaar Guus Koenraads

Zijn verstilde architectonische werken zijn laag voor laag opgebouwd. De horizontale en verticale verdeling van lijnen en vlakken en de kleurverschillen wekken de suggestie van diepte. De werken van Guus Koenraads gaan over imaginaire ruimten. De beschildering van elk doek of paneel gaat door op de zijkanten waardoor het ontstane beeld heel driedimensionaal wordt. Bij het ophangen komt elk schilderij los van de wand waardoor het schilderij geen onderdeel van de wand vormt maar het een sterke relatie aangaat met de omgeving waarbinnen het hangt. Het werk van Guus is aangekocht door verschillende musea in binnen en buitenland.

Goudsmid Margo Nelissen

In de loop der jaren is Margo gaan experimenteren met steeds weer nieuwe technieken die nieuwe expressiemogelijkheden geven. Zo ontwikkelt ze gegoten collecties, collecties met natuurlijke materialen, onder andere een collectie waarbij glasscherven worden verwerkt. Inspiratie voor de vormgeving vindt ze in historische en Afrikaanse associaties en symboliek, en de diversiteit van de natuur. Kenmerkend voor alle collecties is een grote mate van verfijning en detaillering, ook in de grote robuuste sieraden.

www.margonelissen.nl

Vormgeefster Maria van Kesteren

“Om de vorm”

Maria draait haar vormen in hout sinds 1960 in haar atelier in Hilversum.
Zij is echter wars van het kunstnijvere en artistieke aspect dat hout veelal aankleeft.
De sculpturale schalen, vazen en sieraden van Maria tonen aan dat haar vormtaal zich uitstekend laat omzetten in materialen als kunststof, glas en keramiek.
Voor haar is het materiaal echter volkomen ondergeschikt aan de vorm, en nog specifieker: de gedraaide vorm. De vormen die Maria maakt zijn van een prachtige maar bedriegelijke eenvoud. Haar vermogen om binnen het thema van de cirkel, waarin zowel oneindigheid als beperking besloten liggen, steeds weer een nieuw uitgangspunt te vinden verleent haar een unieke status. Het werk van Maria heeft de weg gevonden naar talrijke belangrijke binnen en buitenlandse musea waaronder Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Stedelijk Museum in Amsterdam.


Naar expositie overzicht