Dutch Design Week Expositie 2019

Za 19 oktober 2019 - Zo 27 oktober 2019

19 t/m 27 oktober 2019 - Silver Lining Expositie bij YKSI EXPO

Tijdens de DUTCH DESIGN WEEK, van 19 t/m 27 oktober 2019 is mijn nieuwe collectie SILVER LINING te zien bij YKSI op Strijp-S.

Je bent dan ook van harte uitgenodigd om te komen kijken naar mijn nieuwe “SILVER LINING” collectie. Een kleurige collectie hangers, broches, ringen, oorhangers en stekers in zilver met felle en ingetogen kleuren. Naar aanleiding van je garderobe kun je zelf beslissen voor een kleur.

Speciaal voor MLY, Emily Hermans heb ik een aantal varianten van sluitingen/spelden gemaakt voor haar nieuwste collectie. Deze zijn ook tijdens de DDW bij haar te zien.

Het onwerpproces

Het zal mei geweest zijn dat ik een idee kreeg voor een nieuwe serie broches en hangers.
Zoals dat dan gaat, maak ik snel een proefje in materiaal, in dit geval in zilver. Soms is het lastig om een idee uit te tekenen en ik ben daar nooit echt een held in geweest. Direct met het materiaal aan de slag ligt mij meer.

Dit laat ik aan Paulus zien: Ik denk dat hier iets inzit, wat denk jij? Er gaat bij hem vaak snel iets in werking: Hoe heb je dat nu gemaakt? Hmm, Is dit niet veel te lastig om met de hand te maken? Kost dat niet te veel tijd? 

Al sparrend kwam Paulus met het idee om dit nieuwe werk in 3D CAD tekenen en 3D te printen. Het printen gebeurt in was en daarna wordt het gegoten in zilver. Dit is direct een heel ander ontwerpproces. Met het beeld van het proefje voor ogen, worden er al tekend op de laptop heel wat meer mogelijkheden zichtbaar. Te veel mogelijkheden eigenlijk waar je dan zorgvuldig uit moet gaan kiezen. Met het idee in het achterhoofd dat de mogelijkheden zo talrijk zijn, is de collectie voor uitbreiding geschikt.

Zo begonnen we dus met deze nieuwe collectie die we voor het eerst gaan tonen bij YKSI op Strijp-S tijdens de DDW.

Persbericht YKSI: vooraankondiging 3 september 2019

Tijdens 18de editie Dutch Design Week Duurzaamheid en circulair ontwerpen bij Yksi Expo

Duurzaamheid en circulair ontwerpen; daarover gaan de projecten, presentaties en producten die te zien zijn bij Yksi Expo tijdens de Dutch Design Week van 19 tot en met 27 oktober. Met enkele thema- exposities en een twintigtal presentaties van designers, MKB-bedrijven en onderwijsinstellingen vormt Yksi Expo een onderdeel van de Embassy of Sustainable Design. Samen met ontwerpbureau VanBerlo is Leonne Cuppen (Yksi Connect) curator van deze ‘ambassade’.

Met het thema ‘If not now, then when’ benadrukt DDW 2019 de urgentie van de gewenste transitie naar duurzaamheid en een meer circulaire economie. Hoe kunnen we samen zorgen voor impact, als bedrijfsleven, als ontwerpers, als consumenten? Die vraag staat centraal in de Embassy of Sustainable Design, die mooie voorbeelden en projecten laat zien, maar vooral ook partijen bij elkaar wil brengen.

Als onderdeel van deze ambassade laat Yksi Expo zien hoe creatieve jonge ontwerpers en proactieve bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen om de wereld een mooiere, betere, en duurzamere plek te maken. Zij tonen producten, projecten, concepten en experimenten die de weg wijzen naar een meer circulaire manier van leven.

Deelnemers: de exposities Rethinking Plastic en Beyond Coffee (samengesteld door Yksi Connect), Iba Parkstad, Embracing Exchange, Koning Willem 1 college, Interface DesignLab, Meng Chan Yu, Shonali Shetty, Knitwit Stable, Daria Biryukova/Mineralz, Rose Groot, Ilse van den Dungen, Steven Akoun, Next way of Living, Cecile van Eeden, Merel Slootheer, Iris Nijenhuis, VanTo, Floor Skrabanja, Zero Waste Zone& Tea stories

Leonne Cuppen (Yksi Connect & Yksi Expo) was mede-initiatiefnemer van DDW, verzorgde een aantal jaren de inrichting van het Klokgebouw en was eerder ambassadeur van dit evenement. Momenteel zit zij in de raad van advies van DDW en is mede-curator van de Embassy of Sustainable Design.


Naar expositie overzicht