Eindejaars expositie Cécile van Eeden en Paulus van Leeuwen

Zo 11 november 2018 - Za 5 januari 2019

Nieuw werk en nieuwe horloge lijn

Op zondag 11 november openen we een een gezamelijke tentoonstelling met ons eigen nieuwste werk.

Cécile

Als je naar mijn werk kijkt over de jaren heen zie je een vrijwel doorgaande stroom van ideeën en ontwerpen. Elk nieuw ontwerp is terug te voeren op iets wat er aan vooraf gegaan is.

Ik zal jullie mijn ”verhaallijnen” laten zien van een aantal nieuwe colliers én een nieuw ringontwerp. Van deze nieuwste ring is helaas nog geen foto gemaakt; hij ligt nu nog bij de zetter.

 

Paulus

De afgelopen jaren heb ik 2 nieuwe horlogemodellen ontwikkeld.
Jaren? Ja, als je ontwerpt zoals ik dat doe, zoekend naar nieuwe vormen en met oog voor álle details, en in samenwerking met toeleveranciers uit verschillende métiers, is het een hele klus om alles zo op elkaar af te stemmen dat het aan mijn voorstellingen voldoet. Gelukkig is het moment nu toch aangebroken dat de prototypes van beide modellen mijn goedkeuring hebben verkregen.

Deze tentoonstelling heeft de primeur.

De bedoeling is dat ik eind van het jaar met beide modellen een crowdfunding ga ondernemen om met deze projecten op te kunnen starten. Onze eigen klanten bied ik als eerste de mogelijkheid om deel te nemen aan deze crowdfunding. Op die manier is het mogelijk om de eerste, genummerde horloges met een flinke korting te verkrijgen.

Om 15.00 uur zal ik een toelichting geven op beide modellen en kan ik ook uitleggen hoe deze crowdfunding in zijn werk gaat.

Onderstaand enkele afbeeldingen van het eerste model.  Het betreft een model met een mechanisch, automatisch Zwitsers uurwerk.  Ik ben er in geslaagd om dit model zo slank mogelijk te construeren en vorm te geven. De horloges worden in diverse uitvoeringen gemaakt, op deze expositie te zien bij ons.

Onderstaand een voorproefje van het andere model.

Dit is een extra-plat horloge op basis van een dun Zwitsers Quartz uurwerk van hoge kwaliteit. Het uurwerk is uitgevoerd met meerdere “jewels”, een kenmerk van de betere uurwerken. Deze robijntjes, waar de mechanische delen in gelagerd zijn, zijn zichtbaar gemaakt door een klein venstertje aan de achterzijde van het horloge. De afwijkende vormgeving van de achterzijde houdt eveneens verband met de platte constructie van het horloge.
De wijzerplaten zijn, door mijzelf, opgelegd met diverse bladmetalen; folies met een dikte van enkele duizendste millimeters : blad-goud, blad-palladium, blad-koper blad-zilver.  Zodoende is een elegant horloge met een ambachtelijke uitstraling ontstaan, voor dames én heren. De horloges zijn voorzien van dunne suède banden in bijpassende kleuren.

We ontmoeten jullie heel graag op zondag 11 november en heffen dan met jullie het glas op onze collecties!

We zijn deze zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Onze tentoonstelling duurt tot het einde van dit jaar.


Naar expositie overzicht