Margo Nelissen

Nederland

“Ik ben geïntrigeerd door structuren en patronen. Mijn eerste sieraden in de jaren ’80 ontstaan door een zoektocht naar de mogelijkheden van metaaldraad, met behulp van traditionele textiele technieken. Deze toepassing hiervan blijkt heel divers; van gouden oorbellen bestaande uit minuscule weef- en breiwerkjes tot aan volumineuze luchtige koperen en ijzeren halssieraden.

In de loop der jaren ben ik gaan experimenteren met steeds weer nieuwe technieken, die nieuwe expressieve mogelijkheden geven. Zo ontwikkelde ik gegoten collecties, collecties met natuurlijke materialen en zaden en zelfs een collectie waarbij glasscherven worden verwerkt.

Mijn interesse in geschiedenis geeft mij inspiratie voor nieuwe thema’s en de vormgeving van nieuwe collecties. Ook in Afrikaanse culturen, versieringsvormen en symboliek vind ik inspiratie. Recentelijk is mijn aandacht verlegd naar de natuur; door een driejarig verblijf in de Caraïben raakte ik onder de indruk van de overweldigende (onderwater)natuur en werden plant- en koraalmotieven belangrijk. Structuren en repetitieve vormen spelen daarbij een grote rol.

Overeenkomst in alle collecties is een grote mate van verfijning en detaillering, ook in de robuuste sieraden, waarbij ik de draagbaarheid nooit uit het oog verlies.”

MARGO NELISS

www.margonelissen.nl